Profesor David Servan-Schreiber

 

Profesor dr David Servan-Schreiber neuropsychiatra, profesor psychiatrii klinicznej w Szkole Medycznej University of Pittsburgh, wykładowca Akademii Medycznej w Lyonie. Jego pasją było zajmowanie się terapią osób cierpiących na nowotwory i inne ciężkie choroby.

 

Mając 31 lat, prowadząc badania naukowe nad funkcjami mózgu, dowiedział się, że ma raka mózgu. Przeżył dwie operacje oraz nawrót choroby. Stworzył nową koncepcję walki z nowotworami, opartą na stymulacji (przy pomocy odpowiednio dobranych diet i stylu życia) naturalnych mechanizmów Antyrak. Profesor David Servan-Schreiberobronnych organizmu.

 

Jako zwolennik niekonwencjonalnych metod leczenia, nie odrzucał sposobów tradycyjnych, jeśli zachodziła taka potrzeba, łączył je.

 

 

Jego książka "Antyrak. Nowy styl życia" stała się światowym fenomenem wydawniczym. Wydana w 2007 roku przetłumaczona została na 32 języki.

 

Książka Dr. Davida Servan - Schreibera to opowieść na temat stylu życia i naturalnych metod walki z rakiem i ryzykiem nowotworów.

 

 

Nie zanudzajcie nas dietą!"

 

"Bardzo niepokojący jest fakt, że w akademiach medycznych prawie w ogóle nie poświęca się uwagi diecie. W większości uczelni pojęcia z zakresu żywienia rozsiane są po innych dyscyplinach, takich jak biochemia i epidemiologia. Moja wiedza na ten temat przed podróżą do Tybetu była znacznie niniejsza niż wiedza przeciętnego czytelnika „Cosmopolitan". Z niewielką przesadą w taki oto sposób można streścić to, czego mnie nauczono:

-     Pożywienie składa się z węglowodanów, lipidów, białek, witamin i minerałów.

-     Ludzie cierpiący na otyłość powinni spożywać mniej kalorii.

-     Chorzy na cukrzycę musząjeść mniej tłuszczu, nadciśnieniowcy mniej
soli, a ci, którzy cierpią na choroby sercowe - mniej cholesterolu.

 

Moja ignorancja w dziedzinie żywienia długo kazała mi traktować pogardliwie leczniczą rolę pokarmów."

Prof. David Servan-Schreiber

 

Rak spoczywa uśpiony w każdym z nas

 

Nasze ciała produkują wadliwe komórki, jak wszystkie inne żywe organizmy. Tak powstają guzy. Nasze ciała zostały jednak wyposażone przez Boga (inni uważają że przez naturę) w mechanizmy, które wykrywają takie komórki i kontrolują ich rozwój. W świecie tzw. zachodnim, na raka umiera jedna osoba na cztery, ale trzy na cztery nie. Ich mechanizmy obronne spełniają swoje zadanie i osoby te umierają z innych przyczyn.

 

Rak jest coraz bardziej rozpowszechniony na Zachodzie; wzrost liczby zachorowań obserwuje się od lat czterdziestych ubiegłego wieku.

 

W ciągu minionych pięćdziesięciu lat trzy zasadnicze czynniki w sposób drastyczny zmieniły nasze środowisko naturalne:

 

    1. W naszej diecie zwiększyła się ilość oczyszczonego cukru.
    2. Nastąpiły zmiany w uprawie roślin i hodowli zwierząt, które spowodowały zmiany w składzie chemicznym spożywanej przez nas żywności.
    3. Stykamy się z ogromną liczbą produktów chemicznych, które nie istniały przed 1940 rokiem.


 

Walka z rakiem zaczyna się w kuchni!

Prof. David Servan-Schreiber

 

 

 

 

Rak żywi się cukrem!

 

Polinesian Noni - liofilizowany sok z całych owoców noni


Terapia doktora Gersona - lekarstwo na raka i inne choroby przewlekłe

 

Profesor David Servan-Schreiber zmarł w 2011 roku, 20 lat po postawieniu diagnozy i wykryciu w jego mózgu złośliwej postaci nowotworu. Założył rodzinę, urodził mu się syn. Pytanie - przegrał czy wygrał walkę? Dla mnie odpowiedź, biorąc pod uwage zarówno początkowe rokowania, jak i jego późniejsze dokonania, jest jednoznaczna!

 

 

 


Uwaga! Książka opisuje naturalne metody leczenia wspomagające walkę z nowotworami i stanowiące uzupełnienie metod tradycyjnych (chirurgii, chemioterapii i radioterapii). W żadnym wypadku nie może zastąpić zaleceń lekarza.

Rak jest coraz bardziej rozpowszechniony na Zachodzie; wzrost liczby zachorowań obserwuje się od lat czterdziestych ubiegłego wieku. Musimy zatem przyjrzeć się zmianom, które zaszły w krajach zachodnich po drugiej wojnie światowej.

W ciągu minionych pięćdziesięciu lat trzy zasadnicze czynniki w sposób drastyczny zmieniły nasze środowisko naturalne:

1. W naszej diecie zwiększyła się ilość oczyszczonego cukru.

2. Nastąpiły zmiany w uprawie roślin i hodowli zwierząt, które
spowodowały zmiany w składzie chemicznym spożywanej przez nas żywności.

3. Stykamy się z ogromną liczbą produktów chemicznych, które nie istniały przed 1940 rokiem.

Nie są to zmiany bagatelne. Mamy wszelkie powody uważać, że właśnie te trzy zjawiska odgrywają czołową rolę w rozpowszechnieniu się raka. By chronić się przed chorobą, powinniśmy je najpierw zrozumieć.